Ocenění obchodního závodu společnosti PODA a.s. - Přeček, Ondřej (2016)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty podniku PODA a.s. k datu 31. 12. 2014. Při determinaci hodnoty podniku aplikuji klasické oceňovací postupy sestávající z finanční a strategické analýzy, prognózy generátorů hodnoty a finančního plánu. K ocenění využívám vzhledem k perspektivnosti podniku výnosové metody DCF APV. Jako podpůrný nástroj je použito ocenění tržním porovnáním v rámci metody srovnatelných transakcí.