Zastoupení cizinců v České republice za posledních deset let - Valková, Kateřina (2016)
Tato práce popisuje vývoj cizinců na území České republiky za posledních deset let. První část práce je teoretického charakteru a zabývá se jednotlivými pojmy a ukazateli migrace. Druhá část se věnuje konkrétním demografickým ukazatelům týkajících se cizinců v republice, třetí část se zabývá jejich kriminalitou a poslední část popisuje současnou migrační krizi.