Analýza regulace kouření v Austrálii a ČR - Dokulilová, Markéta; Mirvald, Michal; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Hlavním cílem práce je analýza účinnosti státních regulací kouření a jejich dopad na spotřební chování v Austrálii a v České republice. Práce detailně popisuje všechny zavedené a potenciálně možné nástroje státu v oblasti omezování kouření a naznačuje jejich budoucí vývoj. Dále je v práci teoreticky vysvětlena reakce spotřebitelů na jednotlivé typy regulací v souladu s teorií racionálního návyku (Berker, Murphy, 1988). Pomocí dotazníkového šetření je zkoumána účinnost jednotlivých regulací a jejich vliv na spotřební chování spotřebitelů v Austrálii a České republice. Na vzorku respondentů v obou zemích se nepotvrdilo, že cena je nejsilnějším stimulem regulace kouření. Jako nejúčinnější regulace kouření v obou zemích je označen zákaz kouření ve veřejných prostorách. Austrálie a Česká republika vykazují určité rozdíly v reakcích na regulace kouření, avšak hlavní závěry práce jsou v obou zemích podobné.
Vedoucí práce: Michal Mirvald
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses