Ktoré faktory sú zodpovedné za rast dopytu po leteckej preprave pasažierov? - Ondrejová, Zuzana; Chytilová, Helena; Nikolovová, Pavla, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Patrí priemerné HDP medzi hlavné faktory ovplyvňujúce dopyt po leteckej preprave pasažierov? Na základe analýzy časových údajov pre severoamerický región a región blízkeho východu sa nám nepodarilo zamietnuť hypotézu o pozitívnom efekte priemerného HDP na dopyt po leteckej preprave. Taktiež sa práca zaoberá analýzou saturácie trhu, presnejšie predpokladom, že pozorované efekty priemerného HDP sú slabšie na rozvinutých a zároveň viac nasýtených trhoch. Hypotéza vzťahujúca sa k saturácii trhu však bola zamietnutá. Naopak výsledkom výskumu bol efekt pozorovaný pre oblasť Severnej Ameriky v porovnaní s regiónom blízkeho východu o desať percent silnejší. Okrem toho odhady poukázali na významnosť cien ropy ako podstatného faktoru vplývajúceho na dopyt po leteckej preprave pasažierov.
Vedoucí práce: Helena Chytilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses