Analýza instrumentů EUR/USD, BOSSAUSD a korelační analýza výsledků predikcí - Vágner, Robert; Šimíček, Petr; Peľak, Branislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá korelačním vztahem mezi hlavním měnovým párem EUR/USD a dolarovým indexem BOSSAUSD. V první části bude z hlediska teorie vysvětleno fungování forexu jako trhu a sestavení měnového indexu BOSSAUSD. V druhé části bude změřena závislost obou instrumentů a sestaven automatický obchodní systém, který bude obchodovat na obou instrumentech současně podle identických pravidel. Zároveň bude důkladně objasněno fungování tohoto obchodního systému. V závěru bude porovnána korelace instrumentů a obchodů, které automatický obchodní systém uskutečnil.
Vedoucí práce: Petr Šimíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses