Finanční analýza Air Bank - Strašková, Michaela; Radová, Jarmila; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce je provedení finanční analýzy Air Bank od počátku působení na českém bankovním trhu, posouzení její situace na trhu a porovnání s konkurenčními subjekty na trhu. Diplomová práce je rozčleněna do tří částí. První část obsahuje teoretické znalosti z oblasti finanční analýzy a popisuje jednotlivé ukazatele finanční analýzy. Ve druhé části jsou shrnuty základní informace o Air Bank včetně informací o řízení rizik a produktové nabídce banky. Třetí část se věnuje samotné finanční analýze Air Bank a jejím ukazatelům a poskytuje prostorové srovnání s vybranými bankami na českém bankovním trhu. Na základě výsledků analytické části dochází k vyvozování závěrů o finanční situaci Air Bank. Závěr práce shrnuje důležité poznatky a obsahuje vyhodnocení celkového vývoje Air Bank.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses