Efektivní sazby daní u podniků v ČR a v Německu - Kopecká, Magda; Kubátová, Květa, 1952-; Morávková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Ve své diplomové práci se věnuji problematice efektivních sazeb daní. Ukazatel efektivní sazby daně vyjadřuje skutečné daňové zatížení, které je zejména vlivem daňové legislativy rozdílné od zdanění odpovídajícího statutární sazbě daně. Cílem mé práce je analýza efektivních daňových sazeb u podniků v ČR a v Německu v letech 2005 a 2013. V první a druhé kapitole se zabývám daňovými systémy obou zemí, následující kapitola je věnována způsobům stanovení efektivní sazby daně. Ve čtvrté kapitole jsou na základě dat získaných z databáze Amadeus vypočítány efektivní sazby daní podniků v ČR a v Německu ve sledovaných letech. V páté kapitole se věnuji příčinám rozdílu mezi efektivní a statutární sazbou daně a metodou odkazu na zákon rovněž analyzuji rozdíl mezi efektivními sazbami daně v jednotlivých letech.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses