Odhad tržní hodnoty podniku metodou tržního porovnání - Václav, Filip (2015)
Tato diplomová práce se zabývá metodami, které používají investoři na českém trhu pro určení tržní hodnoty podniků. Hledá odpověď na otázku, proč investoři oceňují především pomocí metody tržního porovnání a zároveň zda existují rozdíly v absorpci hodnototvorných resp. cenotvorných informací mezi výnosovými metodami ocenění a metodami tržního porovnání. Práce zkoumá tuto problematiku pomocí dedukce. Závěry z obecné části aplikuje na případovou studii. Ta pojednává o akvizici závodu společnosti LESS&TIMBER s.r.o. společností Jet Investment a.s.