Finanční analýza podniku Choceňská mlékárna - Kinda, Ladislav (2015)
Cílem práce je podrobně analyzovat podnik Choceňská mlékárna s.r.o., co se týče jeho finanční výkonnosti a na tomto přikladu vysvětlit teoretickou základnu finanční analýzy. Mezi použité nástroje patří horizontální analýza, vertikální analýza, analýza poměrových ukazatelů(rentability, likvidity, zadluženosti, aktivity). Dále také Du Pont rozklad ROE, metody predikce finanční tísně a metody mezipodnikového srovnání. Analýze je podrobeno časové období mezi roky 2009-2013, jako podklad jsou využita veřejně přístupná data(účetní závěrky a výroční zprávy).