Finanční analýza podniku Choceňská mlékárna - Kinda, Ladislav; Heřman, Jan; Hájek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem práce je podrobně analyzovat podnik Choceňská mlékárna s.r.o., co se týče jeho finanční výkonnosti a na tomto přikladu vysvětlit teoretickou základnu finanční analýzy. Mezi použité nástroje patří horizontální analýza, vertikální analýza, analýza poměrových ukazatelů(rentability, likvidity, zadluženosti, aktivity). Dále také Du Pont rozklad ROE, metody predikce finanční tísně a metody mezipodnikového srovnání. Analýze je podrobeno časové období mezi roky 2009-2013, jako podklad jsou využita veřejně přístupná data(účetní závěrky a výroční zprávy).
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses