Podvodná jednání v účetnictví - Fábriová, Kristína (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na podvodná jednání v účetnictví. Cílem diplomové práce je pomocí analýzy současných případů účetních podvodů vyhodnotit motivy pro spáchání účetního podvodu, zjistit metody, které společnosti ke spáchání podvodů používají, a příčiny jejich dřívějšího neodhalení. Práce je rozdělená na dvě části- teoretickou a aplikační. První část poskytuje teoretický úvod k problematice podvodných jednání v účetnictví a popisuje jednotlivé metody, které pachatelé používají. Druhá část práce je zaměřena na analýzu konkrétních účetních podvodů z praxe.