Implementace nového ERP (Helios) a přechod na interní vedení účetnictví - Kasemová, Sára (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice ERP systému a vedení účetnictví v těchto systémech, cílem této práce je poskytnout teoretický rámec pro implementaci nového ERP systému. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První, teoretická část popisuje vývoj vedení účetnictví a jeho legislativní rámec od 70. let 20. století, dále pak rozvoj ERP systémů. Jsou zde definovány základní kroky implementace nového ERP systému. Ve druhé, praktické části je představen systém Helios Orange a práce ukazuje, jak implementace probíhala v konkrétní firmě, definuje jí a popisuje.