Pojistné podvody a postupy pojišťoven při řešení pojistných podvodů - Prosserová, Lucie (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou pojistného podvodu. Práce je rozdělena do několika samostatných tematických celků. První část práce pojednává o problematice pojistného podvodu ve vztahu k právní legislativě, zejména k trestnímu zákonu, charakteristice pojistného podvodu, formách pojistného podvodu a o popisu pachatelů pojistných podvodů. V dalších částech je blíže specifikován postup pojišťoven při vyšetřování podvodných jednání a využívané metody pro řešení a odhalování pojistných podvodů. V závěrečné části práce je provedena analýza kauzy v oblasti životního pojištění, kde výsledkem je vymezení a zhodnocení možných preventivních opatření, které by měl vést ke snížení množství spáchaných pojistných podvodů.