Pojistné podvody a postupy pojišťoven při řešení pojistných podvodů - Prosserová, Lucie; Ducháčková, Eva, 1958-; Trojan, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou pojistného podvodu. Práce je rozdělena do několika samostatných tematických celků. První část práce pojednává o problematice pojistného podvodu ve vztahu k právní legislativě, zejména k trestnímu zákonu, charakteristice pojistného podvodu, formách pojistného podvodu a o popisu pachatelů pojistných podvodů. V dalších částech je blíže specifikován postup pojišťoven při vyšetřování podvodných jednání a využívané metody pro řešení a odhalování pojistných podvodů. V závěrečné části práce je provedena analýza kauzy v oblasti životního pojištění, kde výsledkem je vymezení a zhodnocení možných preventivních opatření, které by měl vést ke snížení množství spáchaných pojistných podvodů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses