Charakteristika poptávky po víně - Holoubková, Marcela (2015)
Tato bakalářská práce zkoumá poptávkou po víně na českém trhu. Cílem této práce je seznámení s charakteristikou této poptávky. Teoretická část obsahuje samotné vysvětlení pojmu poptávka a seznámení se základními faktory, které ji determinují. Zmínka je i o prvcích marketingového mixu, které mají bezesporu velký význam na poptávku po produktu. Praktická část se zabývá analýzou poptávky po víně na základě reálných údajů získaných dotazníkovým šetřením. Zároveň zkoumá specifika marketingu užívaného v této oblasti.