Interní audit v Kooperativa pojišťovna , a.s. VIG - Sejkorová, Karin; Králíček, Vladimír, 1952-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se věnuje internímu auditu a jeho výkonu v podmínkách společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Nejdříve jsou rozebrány základní aspekty interního auditu, jako je historie a definice interního auditu a obecné požadavky na jeho výkon. Dále jsou popsány hlavní profesní organizace sdružující interní auditory v rámci České republiky, certifikace prokazující odborné znalosti interního auditu v různých oblastech a mezinárodně uznávaná koncepce interního auditu v podobě Mezinárodního rámce profesní praxe interního auditu. Podrobně rozebrána je legislativa České republiky a Evropské unie týkající se výkonu interního auditu v oblasti pojišťovnictví. Praktická část práce začíná představením společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group a přiblížením útvaru zabezpečující v dané společnosti interní audit. Poté jsou popsány exaktní postupy a metody užívané tímto útvarem. Dále práce pojednává o komunikaci útvaru vykonávající interní audit s vedením a jinými útvary společnosti a o spolupráci útvaru interního auditu s externím auditorem a dalšími subjekty, které mají vliv na interní audit v pojišťovnictví. Práce poté popisuje vliv interního auditu na finanční řízení a finanční stabilitu společnosti. Poslední část práce se věnuje autorovým návrhům vedoucím ke zlepšení výkonu interního auditu společnosti. Práce může sloužit k pochopení základní problematiky výkonu interního auditu v sektoru pojišťovnictví.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses