Daň z přidané hodnoty ve zdravotnictví - Melicharová, Eva (2016)
Cílem této diplomové práce je praktickým způsobem zanalyzovat uplatnění daně z přidané hodnoty u zdravotních služeb. Práce se zaměřuje na správnou identifikaci daně na výstupu u zdravotních služeb. Jelikož tuto správnou identifikaci může účetní nebo daňový poradce provádět pouze ve spolupráci s lékařem, je text provázen souhrnnými tabulkami určenými pro pracovníky ve zdravotnictví. První kapitola se koncentruje na základní aspekty ekonomie zdravotnictví. Druhá kapitola analyzuje související českou a evropskou legislativu. Třetí kapitola vysvětluje správnou identifikaci DPH u vybraných zdravotních služeb. Čtvrtá kapitola po vzoru výkladů německé finanční správy analyzuje DPH u diskutabilních zdravotních služeb - lékařských zpráv.