Vybrané problémy makroobezřetnostní politiky - Červená, Michaela (2015)
Předmětem této práce je zmapovat dosavadní kroky v zavádění makroobezřetnostní politiky a zhodnotit její efektivnost. Práce by měla čtenáři poskytnout komplexní náhled na danou problematiku. Práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje celkové charakteristice makroobezřetnostní politiky. Ve druhé části jsou uvedeny a charakterizovány nástroje používané v rámci této politiky. Poslední část obsahuje celkové zhodnocení efektivnosti makroobezřetnostní politiky jak v oblasti využívaných nástrojů, tak v oblasti její implementace. Cílem této práce je mj. analyzovat problematické oblasti spojené se zaváděním makroobezřetnostní politiky a zhodnotit účinnost makroobezřetnostní politiky a jejích nástrojů.