Vliv hospodářské krize na migraci ve Španělsku v letech 2008 až 2014 - Primasová, Alice (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza vlivu hospodářské krize na migraci obyvatel ve Španělsku v letech 2008 až 2014. Teoretická část se nejdříve věnuje pojmu migrace, důvodům k migraci a faktorům, které migraci ovlivňují. V další části rozebírá vývoj migrace ve Španělsku od 19. století až do konce 20. století. V praktické části je analyzován vývoj vybraných ekonomických veličin v průběhu krize. Dále je jejich vývoj dán do souvislosti s vývojem migrace ve Španělsku. Práce se poté zaměřuje na vnější a vnitřní migraci obyvatel narozených ve Španělsku. V závěru jsou uvedeny dopady migrace na španělskou ekonomiku.