Vliv hospodářské krize na migraci ve Španělsku v letech 2008 až 2014 - Primasová, Alice; Procházka, Pavel; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza vlivu hospodářské krize na migraci obyvatel ve Španělsku v letech 2008 až 2014. Teoretická část se nejdříve věnuje pojmu migrace, důvodům k migraci a faktorům, které migraci ovlivňují. V další části rozebírá vývoj migrace ve Španělsku od 19. století až do konce 20. století. V praktické části je analyzován vývoj vybraných ekonomických veličin v průběhu krize. Dále je jejich vývoj dán do souvislosti s vývojem migrace ve Španělsku. Práce se poté zaměřuje na vnější a vnitřní migraci obyvatel narozených ve Španělsku. V závěru jsou uvedeny dopady migrace na španělskou ekonomiku.
Vedoucí práce: Pavel Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses