Vliv regulace na rozvoj trhu mobilních služeb v ČR a na Slovensku v letech 2001-2014 se zaměřením na sítě třetí a čtvrté generace - Smutný, Oldřich (2015)
Předmětem práce je analýza vývoje trhu mobilních služeb v České republice a srovnání tohoto vývoje se Slovenskem. Nedílnou součástí práce je také hodnocení vlivu regulace státem na tento trh. Práce obsahuje teoretickou část a praktickou část. Teoretická část práce objasňuje problematiku regulace telekomunikačního trhu coby oligopolu a popisuje legislativu, které telekomunikační trh podléhá. Praktická část je věnována popisu subjektů na trhu, analýze vývoje cen a dostupnosti mobilních služeb a ovlivňování trhu regulačními autoritami.