Finanční analýza Třinecké železárny, a. s. - Návrat, Martin (2015)
Tato diplomová práce se zabývá provedením finanční analýzy Třineckých železáren a.s. podnikajících v regionu Třinec na území České republiky. Analýza vychází z výročních zpráv zmíněné společnosti za posledních 5 let, od roku 2010 do roku 2014. V teoretické části se práce věnuje popisu finanční analýzy a jejich jednotlivých metod. V části aplikační představuje společnost, analyzuje její obchodní činnost a podrobuje ji finanční analýze, konkrétně vertikální a horizontální analýze, poměrovým ukazatelům, a bonitním či bankrotním modelům. Výsledky finanční analýzy a jejich vývoj v čase jsou následně okomentovány a srovnány s hutnickými a strojírenskými podniky České republiky podle šetření Ministerstva průmyslu a obchodu.