Finanční analýza Třinecké železárny, a. s. - Návrat, Martin; Staňková, Anna, 1951-; Petrmann, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá provedením finanční analýzy Třineckých železáren a.s. podnikajících v regionu Třinec na území České republiky. Analýza vychází z výročních zpráv zmíněné společnosti za posledních 5 let, od roku 2010 do roku 2014. V teoretické části se práce věnuje popisu finanční analýzy a jejich jednotlivých metod. V části aplikační představuje společnost, analyzuje její obchodní činnost a podrobuje ji finanční analýze, konkrétně vertikální a horizontální analýze, poměrovým ukazatelům, a bonitním či bankrotním modelům. Výsledky finanční analýzy a jejich vývoj v čase jsou následně okomentovány a srovnány s hutnickými a strojírenskými podniky České republiky podle šetření Ministerstva průmyslu a obchodu.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses