Monetární politika Německa ve 20. letech dvacátého století - Gistinger, Milan (2015)
Tato bakalářka práce se zabývá analýzou finanční přípravy Německa na první světovou válku, průběh financování války, podmínkami mírové smlouvy po válce. Determinuje zdroje pro inflaci akumulující v hyperinflaci. Analyzuje politické, ekonomické, sociální změny během určeného období. Stopuje hospodářskopolitické klima vůči německé politické snaze zmírnit reparační požadavky. Analyzuje přímé a nepřímé zdroje inflace a měnovou reformu provedenou k zastavení hyperinflace.