Monetární politika Německa ve 20. letech dvacátého století - Gistinger, Milan; Doležal, Ondřej; Štípek, Vladimír, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářka práce se zabývá analýzou finanční přípravy Německa na první světovou válku, průběh financování války, podmínkami mírové smlouvy po válce. Determinuje zdroje pro inflaci akumulující v hyperinflaci. Analyzuje politické, ekonomické, sociální změny během určeného období. Stopuje hospodářskopolitické klima vůči německé politické snaze zmírnit reparační požadavky. Analyzuje přímé a nepřímé zdroje inflace a měnovou reformu provedenou k zastavení hyperinflace.
Vedoucí práce: Ondřej Doležal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses