Analýza vývoje politiky zaměstnanosti a její dopady na trh práce v ČR a SR od roku 1993 - Hubáček, Jiří (2015)
Cílem mé bakalářské práce je analýza vývoje trhu práce a politiky zaměstnanosti v České a Slovenské republice od vzniku obou států a jejich srovnání v kontextu vývoje hlavních makroekonomických ukazatelů. V teoretické části je popsána problematika a hlavní pojmy týkající se trhu práce, nezaměstnanosti a státní politiky zaměstnanosti. V praktické části chronologicky analyzuji ekonomickou situaci, vývoj na trhu práce a v politice zaměstnanosti jednotlivých zemí. Tato analýza je také doplňována o další významné ekonomické, demografické, politické a jiné události, které měly na zkoumané jevy a ukazatele vliv. V závěru své práce se věnuji komparaci hospodářského vývoje a politiky zaměstnanosti obou zemí na základě shrnutí předchozího zkoumání.