Účinnost státních dotací na spoření obyvatel České republiky od roku 1993 - Jašková, Pavla (2015)
Předmětem této bakalářské práce je zjištění vlivu státní podpory u stavebního spoření a příspěvků od státu u penzijního připojištění a doplňkového penzijního spoření. Práce se nejdříve soustředí na vývoj a přehled změn v legislativě, které ovlivňují občany při jejich rozhodování o založení či vypovězení smlouvy těchto produktů. Hlavní část práce je zaměřena na vliv výše státního příspěvku či podpory a reakci účastníků na změny této částky ve zmiňovaných spořících produktech, jenž se podařilo pomocí regresní analýzy dokázat. Tento vliv je vidět i na statistických údajích, která jsou v práci srovnávána. V závěru práce poukazuje na další možné vlivy, které klienty při rozhodování o jejich smlouvě ovlivňují a na možný budoucí vývoj stavebního spoření a doplňkového penzijního připojištění v České republice.