Hrozí v příštích pěti letech České republice nedostatek vlastních lékařů? - Virt, Petr; Kobliha, Pavel; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Česká republika se v posledních letech potýká s výrazným odchodem lékařů do zahraničí. Tato práce má za úkol tento jev analyzovat a vysvětlit, což dělá pomocí komparace nashromážděných dat a následného komentáře. V práci dochází k zevrubnému popisu dané problematiky, jednotlivých faktorů a motivací, kvůli kterým k tomuto jevu dochází, a následně je tento jev zachycen v absolutních číslech v průběhu několika let. Je zde popsán vývoj platových ohodnocení českých lékařů mezi lety 2000-2013. Zároveň práce zhodnocuje současnou situaci a její vliv na společnost.
Vedoucí práce: Pavel Kobliha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses