Analýza padělání a zneužívání léčiv ve zdravotnictví ve světě po roce 2005 - Kempný, Marius; Kobliha, Pavel; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je prozkoumat skutečnosti týkající se padělání a zneužívání léčiv ve zdravotnictví včetně jejich ekonomických a sociálních dopadů. Záměrem je porovnat soubor vybraných zemí v tomto ohledu a poukázat na korelaci mezi vyspělostí země a padělatelstvím či zneužíváním léčiv. Zvolený problém je řešen pomocí dostupných statistik jednotlivých zemí a průzkumů prováděných Světovou organizací zdraví. Práce se dělí do tří částí. První část se věnuje seznámení s paděláním a zneužíváním léčiv a jejich ekonomickým i sociálním dopadů. Věnuje se taktéž typologii padělání a boji proti padělatelství. V druhé části se provádí podrobnější rozbor vybraných zemí s distinktivním trhem léčiv za účelem porovnání jejich situací a zjištění vztahů z pohledu ekonomické vyspělosti. Poslední část je zaměřena na potencionální doporučení a řešení tohoto problému. Práce poskytuje ucelený přehled problematiky v mezinárodním měřítku a poukazuje na nedostatečnou pozornost věnovanou padělatelství ve zdravotnictví.
Vedoucí práce: Pavel Kobliha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses