Vliv liberalizace e-komunikací na hospodářskou soutěž ve vybraných zemích EU mezi roky 1990 - 2013 - Mračková, Lenka; Ševčíková, Michaela; Pekárek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit vliv liberalizace na hospodářskou soutěž na trhu elektronických komunikací ve vybraných zemích Evropské unie (ve Spojeném království, Dánsku, Finsku, Itálii, České a Slovenské republice). Teoretická část poskytuje přehled základních pojmů a charakteristik trhu elektronických komunikací a vybraných regulatorních opatření, která mají za cíl trh postupně liberalizovat (tzv. regulací k deregulaci). Praktická část sleduje rostoucí počet mobilních virtuálních operátorů v jednotlivých zemích a hodnotí, jaký je jejich vliv na zkoumané ukazatele (průměrná cena za minutu hovoru, průměrné výnosy mobilních operátorů na zákazníka, počet provolaných minut). Nakonec práce shrnuje výsledky v jednotlivých zemích a dochází k závěru, že země s mobilními virtuálními operátory na trhu dosahují ve zkoumaných ukazatelích v průměru lepších výsledků (pro koncové zákazníky) než země bez virtuálních operátorů.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses