Ocenění podniku GZ Media, a.s. - Pelc, Tomáš (2016)
Cílem diplomové práce je investiční ocenění společnosti GZ Media, a.s. Ocenění je provedeno k 1. lednu roku 2015 za účelem hypotetického prodeje podílu akcií majoritního vlastníka. Práce nejprve představí oceňovanou společnost. Poté následuje strategická a finanční analýza, na jejichž základě je vyřčeno splnění předpokladu nekonečného trvání podniku, tzv. going concern. Společnost je oceněna metodou DCF entity a metodou odvětvových multiplikátorů a posléze je stanovena hodnota balíku akcií majoritního vlastníka.