Ocenění podniku GZ Media, a.s. - Pelc, Tomáš; Maříková, Pavla, 1965-; Kislingerová, Eva, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce je investiční ocenění společnosti GZ Media, a.s. Ocenění je provedeno k 1. lednu roku 2015 za účelem hypotetického prodeje podílu akcií majoritního vlastníka. Práce nejprve představí oceňovanou společnost. Poté následuje strategická a finanční analýza, na jejichž základě je vyřčeno splnění předpokladu nekonečného trvání podniku, tzv. going concern. Společnost je oceněna metodou DCF entity a metodou odvětvových multiplikátorů a posléze je stanovena hodnota balíku akcií majoritního vlastníka.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses