Analýza vlivu středních škol na politické myšlení studentů - Schmödl, Jan; Lechner, Tomáš; Jurčík, Radek, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato práce analyzuje vliv středních škol na politické myšlení studentů. Pro analýzu jsou využity teoretické koncepty předpokladů indoktrinace vzdělávací soustavy. Dále jsou představeny empirické indikátory, které mohou upozorňovat na indoktrinaci vzdělávací soustavy.A také je pro analýzu konstruován experiment, probíhající na 22 středních školách ve 3 regionech České republiky. Výsledky analýzy ukazují na skutečnost, že problém indoktrinace ve vzdělávací soustavě je velmi závažný, nicméně obtížně prokazatelný. V rámci analýzy se nepodařilo potvrdit vliv středních škol na politické myšlení studentů, ale podařilo se podat obraz o nebezpečnosti indoktrinace ve vzdělávací soustavě, o jejích aspektech, průvodních jevech a dopadech.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses