Implementace systému environmentálního managementu dle ISO 14001 do vybraného podniku - Jůvová, Kateřina (2015)
Diplomová práce poskytuje návrh na implemenetaci systému environmentálního managementu dle normy ISO 14001 ve firmě Diafrikt Components s.r.o., která se zabývá výrobou kovokeramických třecích materiálů. Ve společnosti Diafrikt byla provedena analýza plnění požadavků normy a byl navrhnut postup implementace do řídícího systému společnosti. Pro společnost jsou definovány základní postupy a dokumenty požadované normou ISO 14001, jako jsou environmentální politika, cíle, cílové hodnoty a další. Na základě této analýzy společnost získává ucelený pohled na svůj přístup k péči o životní prostředí a jsou ji poskytnuty návrhy a návody pro neustálé zlepšování jejího environmentálního profilu.