Nový zákon o provozování hazardu - analýza dopadů - Kochánková, Hana; Dušek, Libor; Štípek, Vladimír, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou regulací hazardního hraní v souvislosti s novelou zákona o loteriích a jiných podobných hrách. Teoretická část obsahuje stručné vysvětlení nejdůležitějších pojmů, vývoj legislativní úpravy a upozorňuje na problémy související s hazardem. Velkou část praktické části tvoří dotazníkové šetření a interpretování jeho výsledků. Dále je v praktické části provedena cost-benefit analýza, která je zaměřená především na regulace týkající technických herních zařízení a snížení počtu problémových a patologických hráčů. Cílem práce je analyzovat jednotlivé regulace a využít výsledky dotazníku k doporučením ohledně regulací. Závěr je doplněn o návrhy pro zlepšení některých opatření.
Vedoucí práce: Libor Dušek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses