Analýza a porovnání fungování obecně prospěšné společnosti a příspěvkové organizace v oblasti symfonických orchestrů na příkladu PKF - Prague Philharmonia a Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK - Holý, Petr; Šmíd, Ilja, 1952-; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a porovnáním výše zmíněných symfonických orchestrů, jakožto zástupců 2 typických právních forem českých symfonických orchestrů - příspěvkové organizace a obecně prospěšné společnosti. Jelikož obě tělesa sídlí v Praze, mají velmi obdobné externí podmínky. Analýza je založena na několika ukazatelích klíčových pro fungování těchto organizací. 1. Ekonomické ukazatele a) Zdroje financování organizace b) Struktura nákladů, výnosů c) Míra soběstačnosti 2. Výkonostní ukazatele a) Počet koncertů v hlavní činnosti b) Počet prodaných vstupenek, poměr abonentních vstupenek za rok 2014 c) Trend návštěvnosti za posledních 10 let 3. Další ukazatele a) personální zajištění organizace b) Pracovní nároky na umělecké pracovníky institucí (hudebníků) c) Reflexe obou organizací ve veřejnosti a jejich značka (média)
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses