Hromadná přeprava osob v mělnické aglomeraci - Kolaříková, Andrea (2015)
Bakalářská práce se zabývá městskou hromadnou dopravou v Mělníku a jeho okolí. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a popsány druhy dopravy, které jsou poté využity v praktické části. V praktické části se čtenáři seznámí s městem Mělník, jeho historií a dopravní významností. Získají informace o železničních a autobusových spojeních a městské hromadné dopravě v Mělníku, kam patří jízdné, linky, zastávky a na to navazující integrace Mělníka a okolí do pražského integrovaného systému. V poslední části jsou popsány okolní spoje v rámci mělnické dopravy. Závěr práce obsahuje zhodnocení stavu městské hromadné dopravy a návrhy na zlepšení.