Analýza vlivu zemědělství na národní hospodářství ČR v letech 2010 - 2014 - Škrabánek, Matěj; Šlajs, Jan; Křítková, Soňa, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tématem práce je analýza vlivu zemědělství na českou ekonomiku v souvislosti s mezinárodními sankcemi proti Ruské federaci a jejím odvetným embargem na dovoz potravin. Teoretická část definuje současný stav českého zemědělství a hlavní změny po vstupu České republiky do EU. Dále je popsán vývoj tzv. ukrajinské krize a podoba mezinárodních sankcí zavedených během konfliktu. Nechybí definice základních pojmů a metodologie k praktické části. Ta se pak zabývá samotnou komparační analýzou ukazatelů, jako je podíl na HDP, vývoj cen zemědělských výrobců, zaměstnanosti, mezd a ekonomické výsledky sektoru v letech 2010 - 2014 (podle dostupnosti dat je u některých ukazatelů zahrnuta i část roku 2015). Práce dochází k verifikaci hypotézy, přičemž klasifikuje postavení zemědělství v národním hospodářství v posledních letech.
Vedoucí práce: Jan Šlajs
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses