Zdroje získávání zaměstnanců - Fišerová, Kateřina (2016)
Cílem této bakalářské práce je porovnat metody získávání zaměstnanců ve třech typech firem: ve velké firmě s více než 250 zaměstnanci, malé firmě do 49 zaměstnanců a personální agentuře a doporučit zlepšení. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se člení do pěti kapitol. Zabývá se vysvětlením pojmů v oblasti získávání zaměstnanců a objasněním, jaké zdroje se mohou využívat. Praktická část obsahuje celkem čtyři kapitoly. Vychází z kvalitativního výzkumu formou osobních rozhovorů se zaměstnanci firmy zabývající se náborem pracovníků. Na jeho základě dochází k zhodnocení situace využívaných zdrojů a k navržení vhodných kroků vedoucích ke zlepšení procesu získávání pracovníků.