Ocenění podniku Novartis s.r.o. - Šípková, Martina (2016)
Cílem této práce je stanovit investiční hodnotu společnosti Novartis s.r.o. pro mateřskou společnost k 1.1.2015. Nejprve jsou uvedeny základní informace o společnosti Novartis s.r.o. V další kapitole se zabývám finanční analýzou, jejímž výstupem je zhodnocení perspektivnosti oceňované společnosti. Na finanční analýzu navazuje strategická analýza, která zkoumá relevantní trh a konkurenční pozici společnosti na tomto trhu. Výstupem ze strategické analýzy je prognóza tržeb společnosti. Následuje prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Pro samotné ocenění byla zvolena metoda DCF equity, jako podpůrné ocenění bylo zvoleno ocenění metodou srovnatelných podniků.