Ocenění maloobchodního řetězce Lidl Česká republika v.o.s. - Chodl, Filip (2016)
Hlavním úkolem diplomové práce je ocenění společnosti Lidl Česká republika v.o.s., která patří mezi přední potravinové řetězce působící v České republice. Účelem ocenění je nezávislým pohledem zjistit tržní hodnotu společnosti k datu 1. 1. 2015. S přihlédnutím ke specifikům daného trhu je k odhadu hodnoty podniku využita metoda diskontovaných peněžních toků, DCF Entity, která je podpůrně doplněna metodou tržního porovnání. Součástí diplomové práce je finanční a strategická analýza, určení generátorů hodnoty a také finanční plán.