Analýza teorie čisté časové preference - Kos, Michael (2016)
Bakalářská práce analyzuje teorii čisté časové preference. Na základě komparace nejvýznamnějších verzí teorie je nejprve vyvozeno, že Misesův přístup k časovým preferencím obsahuje v porovnání k Fetterovu přístupu mnohé faktické odlišnosti. V druhé části práce autor navazuje na neoklasickou kritiku Murphyho a Potužáka k formulaci vlastní kritiky závěrů vycházejících z imaginárního konstruktu rovnoměrně plynoucí ekonomiky. Ze dvou uvedených důvodů rovnoměrně plynoucí ekonomika nebude v případě dosažení schopna dokonale izolovat jev čisté časové preference ve formě tržní úrokové míry.