Analýza teorie čisté časové preference - Kos, Michael; Doležal, Ondřej; Štekláč, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce analyzuje teorii čisté časové preference. Na základě komparace nejvýznamnějších verzí teorie je nejprve vyvozeno, že Misesův přístup k časovým preferencím obsahuje v porovnání k Fetterovu přístupu mnohé faktické odlišnosti. V druhé části práce autor navazuje na neoklasickou kritiku Murphyho a Potužáka k formulaci vlastní kritiky závěrů vycházejících z imaginárního konstruktu rovnoměrně plynoucí ekonomiky. Ze dvou uvedených důvodů rovnoměrně plynoucí ekonomika nebude v případě dosažení schopna dokonale izolovat jev čisté časové preference ve formě tržní úrokové míry.
Vedoucí práce: Ondřej Doležal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses