Dozorová a dohledová činnost státního zástupce v historickém vývoji od roku 1948 až po současnost - Rokoská, Ilona; Kuba, Jaroslav; Bradáčová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Práce se zabývá dozorovou a dohledovou činností veřejného žalobce v historickém vývoji od roku 1948 až po současnost v Československu a jeho nástupnických státech. Zaměřuje se na hlavní změny, které v těchto institucích probíhaly, a znázorňuje jejich konkrétní podobu v průběhu jednotlivých let. Následně poukazuje na současnou podobu orgánů veřejné žaloby v České a Slovenské republice, a komparuje je. Práce se okrajově dotýká projednávání nového zákona o státním zastupitelství a mapuje jeho dosavadní průběh. Při zpracování byla použita metoda analytická, historická a metoda komparace a práce vychází ze zdrojů informací, ke kterým patří zejména knižní díla, právní předpisy a odborné časopisy. Na základě zpracování všech podkladů a následnou komparací v rámci vývoje od roku 1948 a komparací České a Slovenské republiky jsem došla k závěru, že pojmy dozor a dohled nelze zaměňovat a cíl práce, který spočíval ve vymezení a vzájemném odlišení, byl splněn.
Vedoucí práce: Jaroslav Kuba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses