Analýza uplatnění osob s vysokoškolským vzděláním na trhu práce na Strakonicku v roce 2015 - Sedláček, Ondřej (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá trhem práce v regionu Strakonicko, přesněji se soustřeďuje na uplatnění vysokoškolsky vzdělaných osob na tomto trhu práce v roce 2015. Pro důkladnou analýzu tohoto trhu a pro získání relevantních informací práce využívá tři metody. Jedná se o schůzku se zaměstnancem úřadu práce ve Strakonicích, dále rozhovory se zaměstnanci personálních oddělení největších zaměstnavatelů na Strakonicku a v poslední řadě sběr informací pomocí dotazníkového šetření mezi náhodnými 150 zaměstnavateli v regionu. Analýza je, z důvodu průzkumu malého, lokálního trhu práce, poměrně hluboká a směrodatná. Z práce vyplývají poznatky, které vedou k potvrzení hypotézy, že zde uplatnění pro vysokoškolsky vzdělané osoby není moc velké, i přesto, že v některých odvětvích uplatnění není tak špatné. Tato práce může absolventovi posloužit při rozhodování o tom, zda vstoupit na trh práce právě na Strakonicku.