Analýza uplatnění osob s vysokoškolským vzděláním na trhu práce na Strakonicku v roce 2015 - Sedláček, Ondřej; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá trhem práce v regionu Strakonicko, přesněji se soustřeďuje na uplatnění vysokoškolsky vzdělaných osob na tomto trhu práce v roce 2015. Pro důkladnou analýzu tohoto trhu a pro získání relevantních informací práce využívá tři metody. Jedná se o schůzku se zaměstnancem úřadu práce ve Strakonicích, dále rozhovory se zaměstnanci personálních oddělení největších zaměstnavatelů na Strakonicku a v poslední řadě sběr informací pomocí dotazníkového šetření mezi náhodnými 150 zaměstnavateli v regionu. Analýza je, z důvodu průzkumu malého, lokálního trhu práce, poměrně hluboká a směrodatná. Z práce vyplývají poznatky, které vedou k potvrzení hypotézy, že zde uplatnění pro vysokoškolsky vzdělané osoby není moc velké, i přesto, že v některých odvětvích uplatnění není tak špatné. Tato práce může absolventovi posloužit při rozhodování o tom, zda vstoupit na trh práce právě na Strakonicku.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses