Vybrané směrnice Evropské unie z období 2009 – 2010, jejich transpozice a ekonomický dopad v České republice - Kysil, Maxim; Ševčíková, Michaela; Hájek, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení vlivu vybraných směrnic v jednotlivých sektorech v České republice. Teoretická část vymezuje definiční charakteristiky práva Evropské unie, především směrnice a jejich transpozici do českého právního řádu, dále popisuje rozhodování a hlasování v EU a lobbistické organizace. Analytická část se věnuje čtyřem vybraným směrnicím: o biopalivech, o obnovitelných zdrojích, o elektronických komunikacích a o energetické náročnosti budov. U každé směrnice byla provedena analýza její transpozice a vlivu v daném sektoru s výsledkem, který u všech potvrdil převládající negativní vliv pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses