Vliv stárnutí populace na ekonomiku ČR a srovnání s vybranými státy Evropy mezi lety 2005 a 2015 - Šimůnková, Michaela; Kolman, Ondřej; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit současný stav České republiky ve srovnání s evropskými státy. Zaměřuje se na zhodnocení demografického vývoje populace České republiky a jeho negativní dopad na saldo důchodového účtu. Dále analyzuje konkrétní faktory, které mohou ovlivnit míru zaměstnanosti osob v důchodovém věku v porovnání s evropskými zeměmi, s detailnějším zaměřením na Norsko a Velkou Británii. Vyhodnocuje, že ve většině vybraných faktorů, patří Česká republika k evropskému podprůměru. S využitím kvantitativní analýzy ve formě dotazníkového šetření zjišťuje u zaměstnaných osob nad 50 let jejich spokojenost v zaměstnání, možnosti flexibilních forem práce, povědomí o důchodovém systému a jejich osobní přístup k práci v důchodovém věku.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses