Význam lázeňství pro regionální rozvoj a ekonomický potenciál regionu (Analýza lázeňského střediska Železnice v letech 1904 až 2015) - Ibl, Milan (2015)
Bakalářská práce se zabývá rolí lázeňských středisek v regionálním rozvoji v České republice a vlivem tohoto odvětví na ekonomické souvislosti v regionu. Tyto aspekty jsou zkoumány na případu vybraného lázeňského střediska. Práce nejprve seznamuje s historií a současností lázeňství, v praktické části je pak analyzována léčebna Železnice. Významná je práce hlavně pro případného investora, který by tuto nyní uzavřenou léčebnu chtěl znovu otevřít. Hlavním závěrem práce je zjištěná vysoká nákladnost případného projektu a nemožnost navázání na věhlas léčebny.