Analýza vlivu energetické náročnosti budov na výši nájemného kancelářských prostor v Praze - Dostálová, Jana; Špeciánová, Jitka; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce zkoumá vliv energetické náročnosti budovy na výši nájemného za m 2 kancelářských prostor v Praze. Empirická analýza aplikuje metodu hedonické ceny a pracuje s datovým souborem průřezového charakteru o 296 pozorováních z podzimu roku 2015. Výsledky regresní analýzy dokazují, že zvyšující se energetická náročnost budovy má negativní vliv na výši nájemného. Energeticky nehospodárné budovy, které patří do třídy energetické náročnosti D a horší, dosahují o 24,8 % nižšího nájemného za m 2 než obdobné budovy, které jsou označené třídou energetické náročnosti A, B nebo C. Společně s některými strukturálními vlastnostmi budovy a charakteristikami lokality, kde se sledovaný kancelářský prostor nachází, je energetická náročnost jednou z hlavních determinant výše nájemného pražských kanceláří.
Vedoucí práce: Jitka Melzochová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses